Diagrammet kan virke lidt overvældede, det ved vi godt. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kigge forbi åbent kontor eller skrive en mail til os på: kontakt@scienceraadet.dk
SCIENCE Rådet er placeret centralt i det studenterpolitiske landskab på fakultetet. På den måde har de studerende flere muligheder, for at blive hørt og dermed påvirke beslutningerne om fakultetets fremtidige udvikling.
Her kan du læse mere om de tre beslutningsorganer:
Én gang om året (i slut september eller start/midt oktober) indkaldes der til generalforsamling i SCIENCErådet, hvor alle studerende indskrevet på SCIENCE er inviteret.
Generalforsamlingen er den øverste beslutningstager (over SCIENCErådets hovedbestyrelse og formandskab), hvilket betyder, at de beslutninger, som tages dér, KUN kan ændres ved en anden generalforsamling.
Den kan ses som en slags "Året der gik i SCIENCErådet", hvor formandskabet fremlægger seneste års arbejde og begivenheder, og hvor regnskabet skal godkendes.
Der kigges dog også fremad. Budgettet for det kommende år fastlægges, og der vælges både nyt forsmandskab (formænd og næstformænd), samt repræsentanter til diverse råd og tillidsposter.
Læs mere om, hvad der vælges repræsentanter til på SCIENCErådets generalforsamling:
Imellem de årlige generalforsamlinger er hovedbestyrelsen den øverste myndighed i SCIENCErådet.
Den består af formandskabet, repræsentanter for de mange fagråd og faglige foreninger, de indvalgte gennem SCIENCErådet (repræsentanter i eksempelvis Akademisk Råd, Studenterrådets hovedbestyrelse, Økonomisk Udvalg...), samt studenterrepræsentanter i studienævnene. Alle disse mødes en gang om måneden og diskuterer, hvad der nu er relevant og aktuelt.
Hovedbestyrelsesmøderne er et sted, hvor fagråd kan dele erfaring og orientere sig om, hvad der sker på de andre uddannelser. Måske kæmper flere studier med de samme problematikker? Det er også takket være disse møder, at formandskabet overhovedet kan repræsentere SCIENCEs studerende overfor ledelse til de mange dialogfora.
Derudover er det igennem hovedbestyrelsen, at der vælges repræsentanter til diverse udvalg (FAMU og kantineudvalget...), og at der kan nedsættes nye arbejdsgrupper.
Se hvilket fagråd, som hører under SCIENCErådet:
Læs mere om diverse udvalg og arbejdsgrupper, som hovedbestyrelsen er repræsenteret i:
Skovskolerådet
mail:
HB-repræsentanter:
Foreningen af Biologi-Bioteknologi studerende (FB)
mail: fb.bestyrelse@gmail.com
HB-repræsentant:
Foreningen af Ernering- og Fødevarestuderende (FEF)
mail: fef.best@gmail.com
HB-repræsentant:
Foreningen for
Landskabsarkitektstuderende (FLS)
mail: fls.formand@gmail.com
HB-repræsentanter:
Foreningen for Naturressourcestuderende (FN)
mail: naturstud@gmail.com
HB-repræsentant:
Fagrådet for Idræt
mail: fagraad@ifi.ku.dk
HB-repræsentant:
Fysisk Fagråd
mail: morogfar@nbi.ku.dk
HB-repræsentant:
DIKU Fagråd
mail: dikufagraad@srku.dk
HB-repræsentant:
Biologisk Fagråd
mail: biologiskfagrad@gmail.com
HB-repræsentant:
Nano Fagråd
mail: nanofagraad@srku.dk
HB-repræsentant:
Kemisk Fagråd
mail: kemi.ku.fagrad@gmail.com
HB-repræsentant:
Geofagråd
mail: geofagraadetpaaku@gmail.com
HB-repræsentant:
Molekylær Biomedicins Fagråd (MBF)
mail: mbf@srku.dk
HB-repræsentanter:
Matematisk Fagråd
mail: fagraad@math.ku.dk
HB-repræsentant:
Forpersonskabet består af fem studerende fra SCIENCE: en politisk forperson, en økonomisk forperson og tre næstforpersoner.
De sørger for den daglige drift af SCIENCErådet, samt griber, hvad der løbende dukker op af ting og sager på fakultetet. Kontakten med de studerende holdes primært ved de månedlige hovedbestyrelsesmøder med repræsentanter for de forskellige fagråd. Forpersonskabet drøfter derudover sager direkte med fakultets ledelse på dialogfora.
SCIENCErådets økonomi gennemgås løbende af to interne revisorer, der vælges på den årlige generalforsamling. Deres opgave er at sammenligne det vedtagede budget med de faktiske indtægter og udgifter, og således er de med til at sikre, at der ikke er foregået fusk eller sket fejl.
Formålet med Fakultetets ArbejdsMiljø Udvalg (FAMU) er at sikre gode og trygge arbejdsforhold for fakultetets ansatte og studerende.
SCIENCErådet har én repræsentant i FAMU, der vælges på hovedbestyrelsen for ét år af gangen. Som repræsentant har man mødepligt og taleret ved FAMUs 4 årlige møder, hvor det forventes, at man er velforberedt. Det drejer sig om cirka 40 siders læsning pr. gang, og et godt kendskab til opbygningen af arbejdsmiljø organisationer er en klar styrke.
Jubilæumsfondens formål er at yde støtte diverse opgaver, som der ikke kan ydes støtte til fra almindelige kanaler. Det kunne for eksempel gælde igangsættelsen af forskningsarbejde eller støtte til de studerende og deres arbejde.
Som medlem af jubilæumsfondens bestyrelse er man med til at vurdere ansøgninger og beslutte, hvordan fondens midler skal fordeles. Kun studerende fra Frederiksberg Campus kan indvælges, og SCIENCErådet har to pladser, der besættes på den årlige generalforsamling.
FCU's formål er at styrke det tværfaglige miljø på Frederiksberg campus og at sikre et levende studiemiljø - især socialt. Udvalget er oprettet af de faglige foreninger, og arbejder for at alle studerende føler sig hjemme på Frederiksberg campus.
Campusudvalget består af en repræsentant fra hver af de faglige foreninger:
Kantineudvalget har til formål at varetage de studerendes og ansattes interesser i forbindelse med de otte kantiner, som er på SCIENCE. SCIENCErådet udpeger seks studenterrepræsentanter, som sidder i udvalget. Der vælges repræsentanter fra hhv. Frederiksberg, City og Nørre campus.